Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Mariánské lázně

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Mariánské lázně

Historie a současnost

Mariánské Lázně jsou nejmladší západočeské lázně ,které vznikly na počátku 19.století.
Leží v nadmořské výšce 630 m.n.m.Název dostaly podle Mariina pramene,u kterého se usadila skromná osada a založila tam první lázeňský dům.V současnosti je zde několik lázeňských domů např. Hvězda, Neapol, Pacifik, Labe atd. a každý z nich se specializuje
Na různé druhy nemocí.
Na nevelké ploše města vyvěrá na 40 pramenů a v okolí je jich přes 100.Mezi nejznámější patří tyto: pramen Mariin,Křížový,Ferdinandův, Rudolfův, Lesní, Karolínin a prameny Ambrožovy.Každý z těchto pramenů má svůj léčebný účinek, např. Rudolfův pramen je používán při onemocnění ledvin a močových cest.
Mariánské Lázně nabízejí možnost bohatého společenského a kulturního života.Můžete si zde vybrat večerní společenský dům Casino, divadelní představení,v létě kolonádní koncerty a jiné.
Nádherný zážitek si odvezete, jestliže uslyšíte tóny tzv. Zpívající fontány,jejíž podmanivé tóny se rozeznívají každou lichou hodinu a můžeme zde slyšet skladby od Smetany,Mozarta,Verdiho,Chopina a mnoho dalších.K životu lázní každoročně patří Chopinův hudební festival,slavnosti při příležitosti zahájení lázeňské sezóny a další kulturní a sportovní podniky.
Pro milovníky sportu jsou zde připraveny tenisové kurty,plavecké bazény, přírodní koupaliště, zimní stadión,golfové hřiště a fitcentra.
Mariánské Lázně patří mezi nejkrásnější a nejnavštěvovanější lázně v České republice a stojí za to se tam podívat.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT